Blog

Her iş sahası kendine özgü teknik,  bilgi, tecrübe ve yetişmiş insan gücü gibi farklı faktörler gerektirir. Ancak reklam ve pazarlama her iş için gereklidir.  Dergi, gazete radyo ve televizyon gibi ortamlarda yapılan reklam ve pazarlama çalışmalarıyla kıyaslandığında elektronik postayla yapılan pazarlama çalışmaları önemsenmeyecek derecede düşük maliyetlidir. 

Toplu email göndermek için devasa email listeleri toplayabilirsiniz. Binbir zahmetle bu adreslere emailler hazırlayıp gönderebilirsiniz. Belli bir oranda geri dönüş de elde edebilirsiniz. Ancak elde ettiğiniz başarı hem sınırlı hemde sürdürülebilir olmayacaktır. Bunun nedeni ise üye listenizin hedeflerinizle bağdaşmaması ve gönderileriniz ile ilgili bilginiz olmamasıdır.

Her iş sahası kendine özgü teknik, bilgi, tecrübe ve yetişmiş insan gücü gibi farklı faktörler gerektirir. Ancak reklam ve pazarlama her iş için gereklidir. Dergi, gazete radyo ve televizyon gibi ortamlarda yapılan reklam ve pazarlama çalışmalarıyla kıyaslandığında elektronik postayla yapılan pazarlama çalışmaları önemsenmeyecek derecede düşük maliyetlidir.

Email Marketing kampanyalarının ve toplu email gönderilerinin amacı üyelerinizi bilgilendirmek, ürün ve hizmetlerinizi tanıtmak, haber, teyit, rapor vb bilgilendirici içeriği geniş kitlelere ulaştırmaktır.

Email marketing kampanyalarında başarı elde etmek için yapılması gerekenleri önceki yazılarımızda ele almıştık. Birde başarıyı artırmak için yapılması gereken şeyler var bunlara katma değerli hizmetler diyebiliriz.

Email marketing çok iyi planlanması gereken bir pazarlama yöntemidir. Ülkemizde henüz genele yayılmamış olmasına rağmen büyük firmalar ve bankalar tarafından sıkça kullanıldığını görüyoruz. Email marketing ucu açık bir süreçtir yani başlar ama işiniz devam ettiği sürece devam etmelidir.